قالیباف

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در چله دوم انقلاب نیازمند بازخوانی در علوم انسانی هستیم، در غیر این صورت دچار ناحکمرانی یا حکمرانی کهنه می‌شویم.

به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس صبح امروز (دوشنبه ۱۹ تیر ماه) در آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فارابی، اظهار داشت: اندیشمند برجسته روزگار ما یعنی داوری اردکانی می‌گوید «ایران پر از مشکل است اما مسئله ندارد. در جامعه خود، از مشکلات بسیار و شاید بی‌شماری رنج می‌بریم، اما مسئله نداریم و کمتر به مسئله‌های خود می‌اندیشیم یا حل آن‌ها را آسان می‌گیریم.» برداشت بنده از این سخن آن است که اولاً مشکل‌ها باید به موضوع فکر و تأمل ما تبدیل شوند، ثانیاً گاهی می‌توان چندین مشکل را در قالب یک مسئله فهمید که راه‌حل را نیز در خودش دارد، ثالثاً همه مسئله‌ها همیشه به مشکلات برنمی‌گردند.

رئیس مجلس ادامه داد: اگر علوم انسانی جایگاه شایسته خودش را در تداوم نهضت نرم‌افزاری و تولید علم که در دهه ۸۰ مطرح شد پیدا کرده بود، چه بسا شاهد رخدادهایی مثل ناآرامی‌های سال گذشته نمی‌بودیم یا مواجهه متفاوتی با آن می‌داشتیم. اگر فراخوان فقه حکومتی یا فقه حکمرانی را جدی می‌گرفتیم، امروز با مسئله‌های تودرتوی عرفی و قانونی درباره حجاب مواجه نمی‌شدیم.

وی بیان کرد: ما در برابر دستاوردهای امروز علوم انسانی اهل تقلید نیستیم و قرار نیست تا ابد شاگرد دیگران بمانیم. ما به طور مضاعف به حرکت عالمانه در برخورد با پدیده‌ها نیاز داریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اندیشمندان و دانشمندان ما به ویژه در عرصه علوم انسانی تنها مسیر حل مسائل و مشکلات امروز کشور هستند.

قالیباف تاکید کرد: ما در دهه ۹۰ نه فقط تجربه‌های خوبی از نظر رونق تولید و رشد اقتصادی نداشتیم، بلکه از نظر فکری و نظری در عرصه علوم انسانی و اسلامی هم دهه خوبی را پشت سر نگذاشتیم. اگر چه بر سر این پیچ تاریخی که اکنون در آن قرار گرفته‌ایم، فرصت‌هایی پیش روی ماست تا بتوانیم عقب‌ماندگی خودمان را جبران کنیم.

وی اظهار داشت: متأسفانه نگاه صفر و صدی در دهه گذشته هم وضع علوم انسانی را آشفته کرده و هم گره‌های حکمرانی را کور کرده است. در چله دوم انقلاب نیازمند بازخوانی و بازاندیشی در علوم انسانی هستیم، در غیر این صورت دچار ناحکمرانی یا حکمرانی کهنه می‌شویم، یعنی دچار اشتباهات سهمگین خواهیم شد. کشور ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند سرمایه‌گذاری در زمینه علوم انسانی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه نیازمند برنامه‌ای توأم با عدالت هستیم. برنامه باید ما را به میراث علمی و معنوی در عرصه‌های مختلف برساند، بدون اینکه ما را از فناوری‌ها محروم کند.

قالیباف بیان کرد: هر چه فرهنگ عمومی ما در زمینه دانایی تقویت شود، خلاقیت ما هم بیشتر خواهد شد. رهبری بحث تحول را مطرح کردند اما تحرک خاصی را در این زمینه مشاهده نمی‌کنیم. در مورد دغدغه علوم انسانی ما در جهان اسلام تنها نیستیم و دیگران هم دغدغه و مسئله دارند.

وی گفت: ما در برنامه هفتم توسعه شیوه برنامه‌ریزی را متفاوت دیدیم و حتی دولت دو تا سه نوبت در لایحه برنامه هفتم توسعه تجدیدنظر کرد. ویژگی علوم انسانی این است که وضعیت امروز ما را شرح می‌دهد و راه پیش روی ما را روشن می‌کند، متأسفانه این جایگاه ارزشمند آنچنان که باید و شاید در کشور مورد توجه قرار نگرفته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بسیار مهم است که بدانیم مخاطب برنامه کیست. خانواده مخاطب تمام شاخص‌های ما در روند برنامه هفتم توسعه است. برای مثال باید مشخص شود که در یک خانواده سهم آموزش، اوقات فراغت و سلامت کجاست. حتماً نیازمند تحول اساسی در شکل حکمرانی خود هستیم.

قالیباف با اشاره به اینکه باید از هرگونه خوشبینی و بدبینی پرهیز کنیم و آرمان‌خواهی واقع‌بینانه را جایگزین آن کنیم، گفت: ما اگر در کشور به دنبال استقلال و پیشرفت هستیم، باید یک کشور مولد باشیم. جامعه ما نیاز به بالا بردن سطح عقلانیت عمومی دارد. برای ایران قوی نیازمند حکمرانی دانایی محور هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    22 0
    لفاظی فقط یادگرفتین
    • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
      1 6
      ازکی
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    61 1
    هنوز نمیتونی یک لایحه حجاب رو بعد از پنج ماه ،سروسامان بدی وتازه دست به دامان ،فراخوان !!! شده ای ! ،بعد دم از خلق علوم انسانی میزنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!
  • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    61 1
    برداشت بنده از این سخن آن است که اولاً مشکل‌ها باید به موضوع فکر و تأمل ما تبدیل شوند، ثانیاً گاهی می‌توان چندین مشکل را در قالب یک مسئله فهمید که راه‌حل را نیز در خودش دارد، ثالثاً همه مسئله‌ها همیشه به مشکلات برنمی‌گردند.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! خدائیش کسی چیزی فهمید؟! خوب اگه اینطوریه این گوی واین میدان! ببینم برای بی عفتی وبی حجابی چه قانونی تصویب میکنی!
  • حسین IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    39 0
    خیلی هم به حکمرانی خودت مطمئن نباش ،مردم از رانت خوارها و ادم های فاسدی دل خوشی ندارند.
  • وطن پرست DE ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    36 1
    باز خوانی توسط کی؟ امثال زیباکلام!!!
    • IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
      2 3
      هرکسی که کشورروازدره بکشه بیرون
  • IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    44 2
    تمام این ناله ها برای این که فرزندان خودشان را به مناصب دولتی بگمارند قبل از اینکه خودشان کنار بروند
  • محمدرضا رفیعی IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    0 1
    این خطابه می گوید که توافق با نخبگان سخت است ... پس بهتر است به آزادی قاعل باشیم و سرمایه گذاری کنیم (یا متولی میانه داری باشیم) بسیار خب، ایتدا ترتیبات و توافقات درونی را منسجم کنید و سپس در مسیر غلم دوستی و سرمایه گذاری بی شرط و شروط مشی کنید (اعلام بلیغ و ترتیب بندی آسان و عالمانه ) اگر واقعا به مر علم دوستی ملتزم باشید رستگار خواهید شد.
  • شهروند IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    7 3
    آقای قالیباف لطفا کمی از فرانسوی ها یاد بگیرید که با امنیت ملی خود شوخی نمیکنه و خیلی محکم و مقتدرانه برای فضای مجازی خودش ضابطه تعریف می کنه. راستی شما پاسخ دهید با اون همه تاکیدات رهبر معظم انقلاب به شما در مورد سامان دادن به فضای یله و رها شده مجازی چه کردید با توجه به اینکه هم مطالبه جدی عموم مردم هست و هم اینکه همچنان این فضای رها شده در حال قربانی گرفتن خانوادگی و فرهنگی و اعتقادی و امنیتی و روحی و روانی از مردم ایران هست.
  • کارشناس IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    3 2
    اگر تبهکاران اعدام شوند ایران اباد میشود
  • DE ۰۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۰
    0 0
    علوم انسانی که درایران به مسایلی مثل جامعه و فرهنگ و زبان و رفتار و روان و اندیشه آدمها اطلاق می شود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس